„Bayer Leverkusen“ šį sezoną sulaukė neregėtos sėkmės, tačiau kiek žinote apie žaidėjus, kurie prisidėjo prie šios neįtikėtinos kampanijos?

Vadovaujami Xabi Alonso, Bayer Leverkusen Futbolo marškinėliai pirmą kartą savo istorijoje iškovojo Bundeslygos titulą, pasiekė Vokietijos taurės ir Europos lygos finalus - ir visa tai nepralaimėję nė vienų rungtynių.

Dar nuostabiau tai, kad 51 rungtynių be pralaimėjimų serija buvo pasiekta be komandos, kurioje yra daugybė pasaulinio garso žvaigždžių.

Trečiadienio vakarą Dubline jie susitiks su „Atalanta“ Europos lygos finale, o šeštadienį kovos su „Kaiserslautern“ dėl šalies taurės.

Taigi, kas prisidėjo prie jų sėkmės?

BBC Sport apžvelgia šešis žaidėjus, kurie šį sezoną buvo labai svarbūs jų pasirodymui.

Florianas Wirtzas yra šios Leverkuzeno komandos brangakmenis.

21-erių metų futbolininko 18 įvarčių ir 19 rezultatyvių perdavimų per 47 šio sezono rungtynes yra dar įspūdingesni, turint omenyje, kad 2022 m. kovo mėn. jis patyrė priekinio kryžminio kelio raiščio (ACL) traumą.

Greitai prabėgus dvejiems metams, Vokietijos rinktinės žaidėjas yra vienas geidžiamiausių futbolo jaunuolių, o Madrido „Real“, kaip pranešama, stebi jo pažangą.

Wirtzas dažnai rungtyniauja už puolėjo nugaros, kur gali paimti kamuolį posūkyje ir įsiveržti į varžovų gynybą.

Jis yra tikras talentas ir neabejotinai tik dar labiau išaugs į galimą būsimą „Auksinio kamuolio“ laimėtoją.

Alonso kartą palygino jaunąjį vokietį su bene geriausiu visų laikų žaidėju Lioneliu Messi.

„Kodėl Messi yra toks geras? Nes jis žino, kaip ir kada atlikti paprastus perdavimus, - sakė L. Alonso.

Pirkti Futbolo Marškinėliai

„Messi sako: “Tu esi geresnėje pozicijoje? Čia, ten tu turi kamuolį.

„Ne visada reikia atlikti genialiausią ėjimą, bet geriausią ir protingiausią. Florianas gali tai padaryti. Štai kodėl jis toks geras.“

Buvęs Pigūs Vaikų futbolo marškinėliai Arsenal vidurio puolėjas Granitas Xhaka tapo Alonso komandos plakančia širdimi.

Kartą pakeitęs „Gunners“ sirgalius ir su jais piktai bendravęs, jis tapo kultiniu didvyriu, o 2023 m. paliko klubą.

Dabar Xhaka yra Leverkuzeno ekipos lyderis ir palaiko kamuolį aikštės viduryje.

Šveicarijos rinktinės kapitonas gal ir nėra pats ryškiausias žaidėjas, tačiau jis yra pagrindinis Alonso mašinos sraigtelis ir yra tas aikštės žaidėjas, kuris visada gali priimti perdavimą.

Alonso gali įžvelgti daug savęs Xhakoje, kai šveicaras įžengia giliai tarp vidurio gynėjų ir pradeda atakas.

Xhaka noras palikti „Gunners“ praėjusią vasarą pasiteisino.

Kai 2023 m. vasarą Victoras Boniface'as prisijungė prie „Union Saint-Gilloise“ komandos iš Belgijos, jis buvo beveik nežinomas, tačiau dabar pranešama, kad 23-ejų metų futbolininkas yra tokių klubų kaip „Chelsea“ ir „Arsenal“ taikinys.

Nepaisant to, kad šiemet dėl traumos praleido 11 rungtynių, per 33 pasirodymus Leverkuzeno komandoje V. Bonifačė pelnė įspūdingą 21 įvartį ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Nigerijos pilietybę turintis futbolininkas buvo pripažintas geriausiu Bundeslygos sezono naujoku, nes atliko svarbų vaidmenį Alonso vadovaujamoje komandoje.

2023 m. rugsėjį Alonso labai gyrė savo puolėją, sakydamas: „Jis ne tik klasikinis puolėjas, ne tik puolėjas - jis išbaigtas.“

Alonso naujoviška 3-4-2-1 sistema neapsieitų be sparnuotųjų gynėjų, skraidančių aukštyn ir žemyn abiem kraštais.

Jeremie Frimpongas buvo Alonso atradimas ir nenuostabu, kad olandas yra dar viena „Leverkusen“ žvaigždė, kuria domisi turtingesni klubai.

Būdamas devynerių metų J. Frimpongas prisijungė prie „Manchester City“, perėjo jų akademiją ir žaidė Uefa jaunimo lygoje, tačiau nesugebėjo pasirodyti vyresnių žaidėjų gretose.

2019 m. rugsėjį jis pasirašė ketverių metų sutartį su „Celtic“ ir per 16 mėnesių sužaidė 36 lygos rungtynes.

2020 m. laimėjęs „Celtic“ metų jaunojo žaidėjo apdovanojimą, Frimpongas persikėlė į „Leverkusen“ ir tapo vienu iš elitinių dešiniųjų krašto gynėjų Europoje.

Jei Frimpongas yra didelis dešiniojo krašto puolėjo talentas, tai tas pats pasakytina ir apie jo kolegą kairiojo krašto gynėją Alexą Grimaldo. Šis ispanas 2023 m. pasirašė nemokamą sutartį.

Grimaldo yra garsiosios Barselonos „La Masia“ akademijos auklėtinis, tačiau prieš prisijungdamas prie Alonso vadovaujamos Leverkuzeno „Leverkusen“ ekipos, „Benfica“ komandoje sužaidė 197 kartus.

Šį sezoną 28-erių metų futbolininkas buvo įspūdingas ir tai įrodo jo statistiniai duomenys: 12 įvarčių ir 19 rezultatyvių perdavimų per 49 rungtynes.

Du įvarčius Grimaldo pelnė Bundeslygos rungtynėse su Miuncheno „Bayern“, taigi jis tikrai žino, kaip pasirodyti svarbiu metu.

Nepaisant to, kad Grimaldo turi tik du įvarčius, tikimasi, kad jis atliks svarbų vaidmenį Ispanijos „Euro 2024“ kampanijoje.