Før Portugals siste oppvarmingskamp til EM 2024 startet, fanget Cristiano Ronaldo hjertene til fans over hele verden ved å hjelpe et funksjonshemmet barn inn på banen.

Al-Nassr-stjernen, som var utnevnt i startoppstillingen til kampen mot Irland tirsdag kveld, skapte overskrifter for sin rørende gest, og ikke bare for sine prestasjoner på banen.

Begivenheten, som ble holdt på Estadio Municipal de Aveiro, ble fremhevet av et viralt klipp som ble lagt ut på X.

Klippet viste Ronaldo hjelpe en ung maskot i rullestol og lede henne inn på banen.

I et senere klipp kunne man se Billige Ronaldo fotballdrakter holde henne i hånden under Portugals nasjonalsang, et øyeblikk som gikk rett hjem hos både fans og seere.

Ronaldos vennlige handling så ut til å bringe lykke til laget, ettersom han scoret to ganger i andre omgang og ledet Portugal til en omfattende 3-0-seier over Irland.

Den 39 år gamle spissens første mål var spektakulært, da han skar inn fra høyre side og sendte et kraftfullt skudd opp i venstre hjørne.

Senere sikret han sitt andre mål med nok et imponerende skudd med venstrefoten i det øvre høyre hjørnet, etter en presis pasning inne i feltet.

Norge Fotballtroye

Tidligere i kampen var Ronaldo nær ved å score på et frispark fra langt hold som traff stolpen.

Prestasjonen hans fikk kritikerne som nylig hadde stilt spørsmål ved hans plass i Portugals startoppstilling i det kommende EM til å forstumme.

Blant skeptikerne var Arsenal-legenden Paul Merson, som foreslo at Ronaldo burde sitte på benken i gruppespillet.

Portugals hovedtrener, Roberto Martinez, bekreftet imidlertid sin tro på Ronaldos evner og erfaring.

"I morgen har vi Rúben [Dias], Pepe og Cristiano. Det er en perfekt kamp for å gi minutter til de som starter, men de vil få minutter", sa Martinez på pressekonferansen før kampen.

Han understreket Ronaldos uvurderlige erfaring og lederskap, som han anser som avgjørende for lagets suksess.

"Cristianos fokus, reaksjon på tap og defensive posisjoner var perfekte i de kampene vi har spilt, de siste elleve kampene.
Så for meg er det ingen tvil, det er ingen bekymringer, legger Martinez til.

Etter kampen uttrykte Ronaldo sine tanker om Portugal fotballdrakter barn ambisjoner for EM 2024.

"Det er bra å være jordnær, men med tankene i himmelen og drømme om EM. Vi drømmer, og vi er klare", sa han til den statlige kringkasteren RTP.

Han reflekterte over lagets potensial til å gjenta triumfen fra 2016, og sa: «Vi har talentet, men som jeg ofte sier, talent må man jobbe med, ingenting er gitt til deg. Og laget er klare til å jobbe."

Når laget går inn i EM 2024, vil fansen utvilsomt bli inspirert av både ferdighetene og humøret hans.